Brand in het natuurgebied rond Estepona

Foto van internet.

De brand is op woensdagavond aangestoken op twee plaatsen tegelijk. Dat is gebeurt door droge bladeren en dennenappels in de fik te steken en daarna snel op de vlucht te gaan. De brand is dus met opzet aangestoken, maar men weet nog niet door wie en waarom.

Brandweermannen op het land en vanuit de lucht trachten het vuur te doven, maar dat is nog steeds niet gelukt. Er is een brandweerman omgekomen tijdens dat helse karwei. Lees ook dit artikel.

Het getroffen gebied is een natuurgebied met flora die duizenden jaren oud is en ecologen waren zich aan het beijveren om het gebied de bestemming te geven van ´nationaal park´ en dus beschermd natuurgebied. Op een dergelijk gebied mag op dit moment volgens de wet niet gebouwd worden.

Maar nu is er in Andalusië een meerderheid van extreem rechtse partijen (als Vox en Ciudadanos) en deze willen een nieuwe wet aannemen, waarin staat dat gebieden die zijn afgebrand mogen worden bebouwd door wie dat wil met wat deze maar wil. De wet is er nog niet door, maar deze heeft wel een grote kans om aangenomen te worden.

Wij bevinden op 84 km afstand van de brand. Gisteren stond er een harde westenwind en deze dreef wat bruine wolken onze kant op. Verder merken wij er niets van.

De wind gisteren maakte het blussen vrijwel onmogelijk. Vandaag staat er minder wind en het is te hopen dat de brand geblust kan worden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *