Beetje nuttig?

Om niet alleen voor mijzelf en mijn kleine kringetje bezig te zijn ging ik via internet op zoek naar vrijwilligerswerk. Ik dacht eigenlijk aan het bezoeken van oudere mensen (nog ouder dan ik 😉 ). Maar ik zag dat al die vacatures vaste werkzaamheden betreffen. Je kunt natuurlijk niet elke drie maanden tegen zo een oudje zeggen: ‘Nou, tabé, ik ga er voor drie maanden vandoor’.
Dus toen stuitte mijn geleesbrilde oog op de volgende vacature: tekstschrijver/ taalcontroleur. Ik vulde direct, zonder daar heel lang over na  te denken, hun aanmeldformulier in. Wel had ik daarbij de gedachte dat ik dit werk zowel vanuit Nederland als vanuit Spanje zou kunnen doen. Een kwartier later werd ik gebeld.
Gisteren had ik telefonisch een soort van ‘intake-gesprek’ met een andere vrijwilliger van de Stichting Gezondheid Nederland. Vandaag zullen door mij te corrigeren en redigeren stukjes me worden toegestuurd per mail. Ik ben volledig vrij elk stukje te herschrijven op mijn manier en mag er desnoods informatie aan toevoegen, die ik zou kunnen opzoeken via google. De meeste stukjes zijn minstens 6 jaar oud en ze zijn geschreven door mensen die nu volledig uit beeld zijn. Mogelijk is de informatie dan ook niet meer altijd up to date.
Het doel dat de stichting nastreeft: ‘een gezonde leefwijze bevorderen en daarvoor tips en informatie geven’ (in mijn eigen woorden hier weergegeven) spreekt mij voldoende aan om me ervoor in te zetten. Ik ga kijken of ik het echt leuk vind om te doen…..
Ik heb nog geen mail van de stichting ontvangen.

7 gedachten over “Beetje nuttig?

  1. Daarvoor moet aan elkaar. Je wil niet weten hoeveel typ- en andere fouten ik uit mijn eigen stukjes haal.
    Misschien gaan ze me ontslaan wegens wanprestaties ?

  2. Dat herken ik! ik haal makkelijk de fouten uit stukjes van anderen (ja, ook uit die van jou haha!) maar laatst stuurde ik iem een mail en las die later terug *na verzending* en zag toen dat ik een heel stomme d-t-fout had gemaakt!
    Ik vond het wat overdreven om er een mail achteraan te sturen met de correctie maar het stoort me nog steeds 😉

  3. Jeanne, ja precies. Dat bedoel ik. Ik verzend dingen ook vaak te snel zonder het goed na te kijken. Maar…..achteraf zie ik het dan soms en verbeter ik het alsnog. Want ik haat die fouten! En dat dan waarschijnlijk nadat de lezer de koeienfout al heeft gelezen. En nooit zal weten dat ik het later verbeterd heb. Bij mailtjes en appjes gaat dat verbeteren helaas helemaal niet.

  4. Jeanne, goed idee. In jouw blogs vind ik overigens nooit een foutje. Kleine foutjes in mails zie ik bij jou duidelijk als typfouten door snel typwerk. Maar sowieso kijk ik met liefde….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *