Ahmads kleinkind is 1 jaar geworden

Geen bijzonder nieuws voor de lezer, maar wel voor de trotse opa. En ik mag er samen met hem van genieten.

Zoals ik eerder schreef is zijn dochter enkele maanden geleden van Mairena del Ancor, in de buurt van Sevilla, verhuisd naar Guadalcanal, dat een meer dan 100 km noordelijker ligt. Zij kon daar voor een redelijk bedrag een huis kopen in het dorp en op enkele kilometers daarvandaan een flink stuk land, waarop haar vriend wil gaan boeren. Het was even spannend of zij in Guadalcanal ook werk zou kunnen krijgen in het onderwijs. Zij is al jaren werkzaam in het lager onderwijs en heeft altijd als voorkeur de groep van de allerkleinsten gehad en ook gekregen. Dat zijn in Spanje kindertjes vanaf 3 jaar. Helaas was er dit schooljaar in Guadalcanal geen werk voor haar als ‘maestra’ voor deze doelgroep. Maar ze heeft wel werk gevonden in een nabij gelegen dorp voor het komende jaar bij een heel andere doelgroep, namelijk volwassenen! Ik weet niet wat ze deze mensen zal moeten gaan bijbrengen. Ik ben heel benieuwd wat haar werkzaamheden gaan zijn. Ze is al lang blij dat ze in ieder geval voor het komende jaar werk heeft in de buurt waar zij nu woont. Het is heel waarschijnlijk dat ze het schooljaar van na september 2023 wel weer kan gaan werken met de allerkleinsten in het dorp waar zij nu woont.

Om de verjaardag van de kleine Sara te vieren gingen zij en haar gezin terug naar Mairena del Ancor. Ze huurden daar een huisje voor een nacht om op het vakantieterrein ‘la Cansina’, waar zij een paar jaar gewoond hebben, de verjaardag te kunnen vieren met vrienden en familie uit Sevilla en omstreken.

Het is zo een schattig kind ?

Omdat Ahmad helaas niet bij de verjaardag kon zijn stuurde zijn dochter hem een mooie collage op canvas van fotootjes van Sara. Die werd precies op de verjaardag bij ons bezorgd. Echt lief van haar.

Zo kan Ahmad er elke dag van genieten

Als we weer in Alhaurin zijn willen we ze snel een keer gaan opzoeken. Het is wel meer dan 300 km rijden vanaf Alhaurin de la Torre, dus het zal dan wel voor een paar dagen moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *