2 Dromen

Ahmad had vrij kort na elkaar twee dromen. Zijn dromen zijn altijd veel logischer dan de mijne en ik vind het leuk als hij ze mij vertelt, zodat ik een beetje kan mijmeren met hem over de mogelijke betekenis ervan.
Droom 1: Hij is met zijn moeder in het huis van zijn kindertijd in Arahal. Het is nacht. Ineens merkt hij dat het huis gaat instorten. Hij hoort letterlijk de geluiden: zoals het oorverdovende gekraak van het dak dat uiteen scheurt. Hij wil zijn moeder wakker maken en uit haar bed halen om haar te redden. Dan wordt hij wakker en hij weet niet hoe de droom verder afloopt.
Enkele dagen later droom 2: hij droomt dat ik een heel mooi café ga openen, waar je allerlei non-alcoholische dranken kan drinken uit veel landen in de wereld. Het is een heel mooie plek en heel mooi ingericht.
Vandaag vertelt hij mij deze tweede droom en als ik even later sta te douchen zie ik ineens het verband. De eerste droom vertelt hem dat zijn verleden en alles wat hem vertrouwd is letterlijk ineengestort is. Zijn moeder en zijn ouderlijk huis symboliseren het verleden en alles wat hem “eigen” is geweest. Niets is meer zoals het was. De tweede droom vertelt hem dat er iets nieuws zit aan te komen. Het mooie café met de rustgevende inrichting en de heerlijke dranken, dat wij gaan openen in de droom is ons nieuwe leven. Letterlijk een café openen als in zijn droom is wellicht niet in ons bereik, maar wij kunnen wel gastvrouw en gastheer worden voor mensen die rust zoeken en voor hun een mooie omgeving scheppen. Daarin hebben wij allebei veel zin.
Op naar het nieuwe leven, waar zich dat ook maar mag gaan afspelen, in Nederland of in Al Andalus. De oudjes zijn nog niet uitgedroomd.

3 gedachten over “2 Dromen

  1. Het lijkt me mooi om droom 2 verder uit te werken op het blog hier. Of het nu werkelijk beleefde ervaringen gaan worden of dat het bij fantasie blijft is mij om het even. Hoewel de 2 de mogelijkheid biedt oneindig veel meer mogelijkheden …….

  2. Het lijkt me mooi om droom 2 verder uit te werken op het blog hier. Of het nu werkelijk beleefde ervaringen gaan worden of dat het bij fantasie blijft is mij om het even. Hoewel de 2 de mogelijkheid biedt oneindig veel meer mogelijkheden …….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *