Zesde broeddag

Er is wat veranderd in het schema van onze lieve, dappere tuineend. Dus ik mag weer wat schrijven van mezelf.
De eerste drie dagen ging zij tegen zonsondergang weg om de volgende dag na zonsopgang terug te keren op haar nest. Dat is sinds twee nachten anders! Ze blijft nu weldegelijk op haar nest zitten als het donker wordt en houdt dit lang vol.
Ik ben regelematig gaan kijken vannacht en zag dat zij geen moment van haar nest ging.
Tot vanmorgen vlak voor zonsopgang ik ineens het nest leeg aantrof!
Ik keek naar boven en zag op de dakrand een stille figuur mij gadeslaan. Jammer dat ik geen goede camera heb met een flinke zoemlens. Want was zij het of was het toch haar mannetje? Mij lijkt het waarschijnlijk dat het haar mannetje was die de wacht hield, zodat zij even kon gaan eten. Ik vroeg me direct af wat ze dan eet in zo korte tijd en waar zij haar voedsel vindt.
Vlak na zonsopgang zat zij alweer op haar plekje op het nest.
Vandaag besloot ik wat “brutaler” te zijn en te kijken of zij het prettig vindt als zij wat eten krijgt als zij op haar nest zit. Ik probeerde het met enkele stukjes brood en die at zij direct gretig op. Daarna zette ik het bordje eendengraan vlakbij haar neer en daarvan at zij ook. Stukjes kaas vond ze niet zo lekker. Water heb ik haar niet zien drinken.
Misschien is het totaal overbodig, maar ik vind het zo leuk om haar verblijf hier zo aangenaam en gemakkelijk mogelijk te maken. (n.b. de tijden op de camera zijn nog “wintertijd”. Ik zal het proberen te veranderen)

3 gedachten over “Zesde broeddag

    • Dan zal ik je geen detail onthouden. Vandaag niets nieuws. Ze at niet meer zo gretig. Als ik het bordje voor haar neerzet, dan zegt ze even “gggggggg”, als een moeder die waakt. Dan schaam ik me een beetje voor mijn brutaliteit. Maar verder is alles rustig en een groot deel van de dag slaapt zij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *