Wandelen om aan te sterken

Als je hier in de ochtend langs de mooie goedverzorgde lanen kijkt die dit dorp rijk is, dan zie je veel mensen joggen en wandelen over de brede trottoirs. De mensen die op die manier hun beentjes strekken bestaan uit jongeren, maar de laatste tijd zie ik vooral ook veel ouderen, soms in groepjes, soms in (echt)paren. Met een rugzakje zie je ze dapper stappen en soms ook even kletsen met voorbijgangers. Hier kent men elkaar veelal, omdat veel mensen hier hun hele leven al wonen.

Ahmad doet niets aan gymnastiek binnenshuis, zoals ik met mijn ┬┤Nederland in Beweging┬┤ en ┬┤fietsen met Netflix┬┤. Daarom houdt hij ervan om een ochtendwandeling te maken. Tegenwoordig ga ik met hem mee, omdat het nog te warm is hier om binnenshuis te fietsen.

Ik was alleen behoorlijk uitgekeken op het rondje dat deze ┬┤animal de costumbre┬┤ dagelijks loopt (altijd hetzelfde rondje). ┬┤Laten we ook eens een andere weg gaan,┬┤ stelde ik voor. Daar was Ahmad wel voor te porren. We hebben genoten van de wandeling van vanmorgen, die ons bracht in verrassend rustige buurtjes met pleintjes.

Droge rivierbedding en grafity met boze mickey mouse
Opschrift: ┬┤Hier is God. Gedenk God┬┤
Hier is God ook
┬┤Landgoed van de pater┬┤
Landgoed van de zwerver
Schoonheid te midden van rotzooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *