Wandelen in omheind natuurgebiedje

Binnen de Uithof is een gebiedje dat een beetje beschermd is tegen de tweevoetige vijand. Je mag er wel in via een hek maar er gelden regels. Je mag de ossen niet dicht naderen en zeker niet voeren en het hek is zo zwaar dat je je fiets er liever niet inrijdt, te lastig.

Het zou een stiltegebied moeten zijn, maar waar vind je die nog in Nederland? Stil is het nergens. Maar je hoort er wel vogels fluiten tussen het geraas door van de auto’s op de omringende wegen. Dat valt extra op als je er een filmpje maakt. Het geluid op de film is niet te harden, omdat je de wind hoort razen, naast de geluiden van autoverkeer en af en toe een sirene van een ambulance of de politie.

Maar desondanks is het er heel rustig wandelen. Wij zoeken naar watervogels met jongen, altijd leuk om te zien en strijken af en toe neer op een bankje. Ik maak filmopnamen, die ik hoop te kunnen gebruiken voor een video.

En we zien een ijsvogel! Het diertje komt recht onze richting opvliegen, maar zwenkt dan af achter de bomen. Ik kan het snelle kleine hemelsblauwe vogeltje niet op beeld vastleggen, maar we hebben het diertje allebei gezien. Dat maakt ons blij. Net zoals we blij worden als we in Andalusië een hop zien.

Wat we ook zien is een boom die helemaal vol zit met spinnenwebben. Die zou het goed doen in een griezelfilm. Apart wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *