Waarschuwingscode geel voor regen

Dat is te zien op het weerbericht van onze telefoons. Maar er kon ook staan waarschuwingscode voor gele regen.

Onzichtbare bergen achter een gele sluier

Vandaag valt er af en toe een lichte motregen, maar deze regen maakt alles geel. Toen ik vanmorgen naar buiten keek zag ik al dat de lucht dicht zat. Maar niet met een gewoon wolkendek, maar met een gele ´deken´. Het was toen nog droog, Maar later begon het te druppelen. De regen met stof uit Sahara-zand voorziet alles van een gele sluier en zet ons huisje vanbinnen in een warm geel licht.

Is het erg? Nee, auto´s en het terras en de ramen kun je schoonmaken. Maar ook de muren van de hier meestal witte huizen krijgen een gele laag en die laat zich niet verwijderen. Wit wordt roomwit.

Ahmad vertelde me dat deze Sahara-fijnstof goed is voor de aarde, omdat de mineralen erin als fertilisator dienen. De wind met stof van de Sahara waait tot over de Oceanen tot in het Amazone-gebied en dit gebied zou niet zo vruchtbaar zijn zonder deze stof. Ook waait de stof soms richting het noorden en dat merken we in Nederland ook. Ik heb het daar alleen nog nooit zo koperkleurig gezien als hier. We genieten wel van deze weerfenomenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *