Waarom heet Isla Canela zoals het heet

Isla Canela is geen eiland, zoals de naam wel doet vermoeden. Ik vroeg me al een tijdje af waarom dit gebied, dat valt onder de gemeente Ayamonte, Isla Canela wordt genoemd, terwijl het gewoon een plek aan de kust is van de Atlantische Oceaan, vlakbij de grens tussen Spanje en Portugal.

Maar al wandelend kwamen we erachter wat de betekenis kan zijn van deze naam. Bij laag water worden er kleine eilandjes gevormd in de zee, die vanwege hun natte zand de kleur hebben van kaneel. Vandaar de naam Isla Canela, wat ook zou kunnen zijn Islas Canelas, omdat er meerder van die eilandjes gevormd worden bij eb.

Ik kon het niet nalaten toch weer een filmpje te maken, dit keer van de dappere kitesurfers. Bij een stevige bries zag ik zelfs kleine kinderen surfen op zo een plank, trekkend aan zo een grote vlieger. Stoer! Ook zag ik een ervaren surfer die op zijn plank kon staan zonder van die instapschoenen en bovendien een aardige ‘vliegstunt’ liet zien.

Ik filmde spelende kinderen in de door het lage water ontstane ondiepe plasjes. Het leek een aardig tafereel, maar bij het nader bekijken van het filmpje zag ik dat een groot meisje alsmaar kleinere kinderen aan het duwen was. Minder lief dan het leek dus. In ieder geval waren we zaterdagavond getuige van veel opgewekte activiteit op het strand door plaatselijke bewoners en hun honden en kinderen. Dat wilde ik vastleggen. Ook de duikvluchten van vissende meeuwen daar hadden mijn belangstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *