Vleugellam

Al drie weken loop ik met een zeurende pijn in mijn bovenarm. De pijn begon toen ik in de keuken bezig was met koken, zodat ik een tijdlang dacht dat de oorzaak misschien een verkeerde beweging was bij het openen van de oven.
Ik heb een aantal jaren geleden al een slijmbeursontsteking gehad. Die duurde een flinke tijd, maar toen was het een andere spier in de bovenarm die geïrriteerd was dan dit keer. Nu weet ik niet precies om welke spier het gaat, maar sinds vanmorgen begint het ineens te dagen. Het komt zeer zeker door het tekenen dat ik doe op een ezel. Bij dat tekenen houd ik mijn onderarm in een rechte lijn naar boven. En vandaag tijdens het opzetten van mijn schilderij merk ik dat dit de boosdoener is en niet de oven of de pc, zoals ik eerder dacht.
Ik weet dat zo een slijmbeursontsteking heel chronisch kan worden als je er niets aan doet. De vorige keer ging de ellende pas weg na fysiotherapie. Ik kon toen lange tijd mijn arm niet omhoog bewegen en nauwelijks een jasje aantrekken. Dankzij oefeningen ging het toen na maanden over.
Dit keer wil ik er wat sneller bij zijn. Vanmiddag ga ik naar de fysiotherapeute die me zo goed heeft geholpen met oefeningen voor de revalidatie van mijn heup. Die oefeningen maken nu een wereld van verschil. Ik loop moeiteloos helling op en af. Maar….nu dus die arm. Ik heb geen idee welke oefeningen ik moet doen om de arm weer goed te krijgen. Ik hoop dat de dame met de honingkleurige ogen mij gaat helpen. Vanmiddag om 16 uur heb ik een afspraak met haar.
Stoppen met tekenen is geen optie. Ik moet een manier zien te vinden om anders te kunnen tekenen. Rechtop lijnen zetten is nu even heel pijnlijk. Gelukkig ben ik bijna toe  aan het schilderen……Dat is toch weer een andere beweging.

3 gedachten over “Vleugellam

  1. Ik ken het verschijnsel! Juiste tekenhouding is wel aan te bevelen: potlood ongeveer op kinhoogte. Neem je rust ook! Een uur is lang zat!
    Gezichtje mag iets breder, ronder ook.
    Ogen kunnen daardoor ook iets verder uit elkaar (er mag een derde oog tussen passen) en de mond ietsje breder. Neus iets korter!
    Meten is weten, want de juiste verhoudingen bepalen de gelijkenis. Verder goed bezig hoor! ?

    • Goede tip: van de kinhoogte. Zal daar rekening mee houden. Ik zag de fouten ook. Meten doe ik nooit. Ik moet het gewoon zien. Mond is nu breder, neusje korter en pet moest ook breder. Hoofdje is in het echt wel in proportie. Foto is vertekend. Tekenwerk komt zeker goed. Maar ik vind de kleuren heel spannend. Het wordt mijn eerst gezicht van voren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *