Tormenta

Na een lange periode van droogte werden we vanmorgen verrast door een flinke stortbui met bliksem en donder. Het was nog net niet gaan ochtend-schemeren en pikkedonker. Helaas lukt het me niet om de bliksem te filmen. De elektriciteit viel ook weer even uit en ik kon in donker niet zien hoe mijn camera stond afgesteld.
Op ons terrasje stond het water een decimeter hoog en ook binnen stond het aardig blank. Ahmad haastte zich om het afvoerputje verder open te maken, terwijl ik binnen alles stond droog te moppen bij kaarslicht.
Het was even spannend om het zo tekeer te zien gaan buiten. Op zo een moment ben ik blij dat we hoog wonen en niet ergens in een dal.
En nu is de lucht nog steeds grijzig en heb ik het ineens een beetje koud bij een temperatuur van 20 graden, gewend als we zijn aan meer warmte.
Gelukkig hadden we na een minuutje of 10 weer elektriciteit. We beseften weer eens hoe afhankelijk we daarvan zijn, toen we onze broodjes roosterden en de koffie op het elektrische ‘vuur’ stond te pruttelen. En dan de wifi! Een warme douche! De ijskast! Onze pc-tjes! Life is so good als alles het doet……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *