Stil

Het is stil in mij en om mij. Ik voel me zo rustig en ook dankbaar voor deze rust, die ons nu ten deel valt. Ik maak me steeds minder druk om dingen. Om mij heen merk ik dat dit in mijn digitale omgeving juist niet zo is. De informatie vliegt me via internet om de oren. Ik denk dat dit niet alleen voor mij zo is. Ik zit slechts een gedeelte van de dag met mijn ogen gericht op mijn telefoon of op mijn pc. Als ik zie hoe vaak mensen om mij heen in hun telefoon staren op elke willekeurige plek en zelfs lopend, dan moet de ´info-overload´ voor die mensen gigantisch zijn. Ook merk ik, als ik op facebook kijk, dat er heel veel mensen veel tijd lijken te hebben om berichtjes of gedeelde artikelen, commentaren en wijsheden te plaatsen op facebook. Het duizelt me soms. Als ik de radio (meestal NPO 1) aanzet wordt ik nogmaals getrakteerd op info. Meestal zijn het meningen. Mijn oren tuiten ervan. Verbeeld ik het me nu of is het echt zo dat mensen steeds harder gaan praten.
Ik word er steeds stiller van. Probeer me te bedenken waarover ik eerder in dit weblog schreef. De onderwerpen komen me nu zo futiel voor. Of soms wat serieuzer, maar dan is het weer zulke wijsneuzerij. ´Zwijg of zeg iets dat beter is dan zwijgen,´ zei mijn stiefvader vroeger, daarmee een of andere wijsgeer citerend.
Daarom schrijf ik nu minder. Er wordt al zoveel gezegd…….Ik heb niet zoveel nieuws toe te voegen. Misschien morgen of een andere dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *