Silves

Het heeft in de nacht al flink geregend en dat zal hopelijk schelen voor de dag die komen gaat. Er is afgesproken dat we om 8.45 de koffers alvast in de bus zetten. Dan volgen twee uitstapjes naar Silves, respectieveljk Lagos. Daarna zullen we terugkeren naar het hotel om te eten. Vervolgens vertrekken we rond 14.30 naar Malaga.
Er spat nog wat regen tegen de ruit als we richting Silves vertrekken. Voor de geïnteresseerde lezertjes, hier kun je meer lezen over de geschiedenis van deze plaats. Al van verre zie je bij binnenkomst in Silves, hooggelegen, een rood zandstenen kasteel verrijzen. Toch een monument dat de aardbeving voor een groot deel heeft overleefd……
Dat kasteel bezoeken wij vandaag en het is de moeite van het bekijken waard. Uitkijkend vanaf de kantelen over de heuvels en dalen rondom, besef je hoe strategisch dit kasteel gelegen is en hoe makkelijk het moet zijn geweest om vanuit deze burcht de omgeving te domineren. Het plaatsje Silves zelf ademt rust, wat waarschijnlijk mede komt door het nog wat druilerige weer.

Eén gedachte over “Silves

  1. Bijna een documentaire! Muziek ook helemaal goed; ik voelde de afnemende regen, de vochtige lucht en de matheid van de dag.
    Bewogen geschiedenis!
    ????x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *