Pasen hier en in Nederland

Anders dan in Nederland heb je hier geen eerste en tweede paasdag. Net zo min als je hier een eerste en tweede kerstdag hebt.

Hier heb je de semana santa, die voorafgaat aan de zondag waarop in Nederland pasen wordt gevierd. De kinderen hebben deze week vrij en donderdag tot en met zondag zijn officiële feestdagen. Overal in Spanje worden processies gelopen, waarin mannen en soms ook vrouwen met een baar met daarop loodzware beelden lopen te sjouwen. Dat gebeurt vooral aan het einde van de middag en gedurende de avond. Het is nu 18.26 en ik hoor vanuit ons optrekje het tromgeroffel en de muziek van een processie.

In sommige plaatsen van Andalusië gaat het er wat anders aan toe dan in de rest van Spanje ? ´Viva la guapa´ (de heilige maagd Maria) ??

Vandaag waren ook de winkels dicht, maar dat gold niet voor de Lidl. Omdat wij wat boodschapjes vergeten waren liepen we vanmorgen naar de Lidl. Het was heerlijk weer en de lucht was heel helder. Ik vond alles prachtig en liep als een verliefde toerist om me heen te kijken naar al die helderheid en dat frisse groen.

Reclame voor een seksclub voor mannen en vrouwen te midden van de onschuldige bloemetjes. ´Omdat je het verdient´?
Kijk die stevige stammen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *