Naar de tiffanywinkel

Ahmad zat tot voor kort op pyrografie in het centro de mayores, waar ingezetenen van 65 jaar en ouder gratis allerlei cursussen kunnen volgen. Pyrografie is een kunstvorm, waarbij tekeningen gebrand worden in hout, zodat enig reliëf ontstaat. Daarna kan het hout ook nog geschilderd worden met acrylverf. Ik heb het nooit zo mooi gevonden. Ik vind het idee dat je met een gloeiend hete pen tekeningen brandt in hout (dat in mijn ogen nog een beetje levend materiaal is) behoorlijk wreed.
Dit jaar valt de pyrografie tegelijk met één van onze yogaochtenden. Dus dat is voor Ahmad helemaal niet gunstig. Hij kon echter ook in de avond naar de yogales op die dag in plaats van in de ochtend. Dat heeft hij één keer gedaan, maar toen hij thuis kwam zei hij ‘nooit meer!’. De vrouwen die in de avond de yogales volgen, zien dat als een gezellig uitje. Ze kletsen tijdens de oefeningen en giechelen om de haverklap om niks, tot Ahmads ergernis.
‘Ik ga terug naar de yogales in de ochtend’, zegt hij beslist. ‘Ik zoek wel een andere activiteit om te gaan doen.’

En die andere activiteit is tiffany geworden, het vervaardigen van voorwerpen, lampen, ramen, etc. van stukjes glas. Glas in lood. Ik ben er blij mee, want ik vind tiffany een mooie kunstvorm, waarin je veel prachtige dingen kan maken. Zoals wijlen mijn broer ooit deed.
Leergierig als Ahmad is, ging hij direct ook zoeken naar video’s op youtube voor een uitleg hoe dat in zijn werk gaat. ‘Als ik ’tiffany’ intyp kom ik bij allerlei porno terecht’, zegt hij teleurgesteld. Tja, dat zit hem in de naam, die misschien ook gewild is in de erotische beroepsgroep.
Maar hij heeft inmiddels een les gevolgd en weet nu ongeveer hoe het gaat. Hij kreeg ook een lijstje mee van spulletjes die hij moet aanschaffen voor dit edele ambacht. Die spullen gingen we kopen in een winkeltje in Malaga.
https://youtu.be/QrJco5Ghi7I

De ruit die mijn broer maakte voor het huis van mijn ouders

2 gedachten over “Naar de tiffanywinkel

  1. Wees er wel op attent dat bij het solderen van lood tamelijk giftige dampen ontstaan. Het is een werkje dat bij uitstek in de buitenlucht dient plaats te vinden. Op het balkon dus! Handschoentjes zijn ook geen luxe m.b.t. het bovenstaande! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *