Lekker poetsen

Vandaag is het warm, erg warm. In de tuin valt niet te zitten, zelfs niet onder de parasol. We hebben alles afgesloten en de gordijnen op de bovenverdieping zijn gesloten, om naar Spaans voorbeeld de warmte buiten te houden. Dat lukt aardig, zolang het niet dagen achtereen zo warm blijft.

Net ben ik spontaan de keuken gaan schoonmaken. De plekken waar ik niet vaak kom kregen een beurt, zoals bovenop de afzuigkap en andere hoge oppervlakken en het kastje met de kruiden. Ik verwijderde ook op andere plekken veel stof met een natte lap. Ik doe dat weinig en het is heerlijk om een grote opbrengst te zien verschijnen op je doekje. Dan weet je dat je niet voor niets poetst. Daarna ging ik stofzuigen, iets wat ik ook maar eens in de zoveel tijd doe, want ik ben doorgaans meer van het vegen. Hoe minder machines ik gebruik, hoe liever het me is. Ouderwets wijfie…

En nu zit ik hier te typen in de koele kamer. Er is niet veel nieuws behalve dat het leven heerlijk rustig is. En dat wij intens genieten van een uitzonderlijk mooie zomer.

Bloemen die Ahmad voor zijn verjaardag kreeg van zijn kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *