Komkommeren

Zit in een komkommerfase. Ik teken niet meer, omdat ik niet weet wat te gaan tekenen. Eigenlijk zou ik willen beginnen met schilderen, maar ik heb geen verstand van enige verftechniek. Als ik daarvoor op You Tube kijk naar instructievideo’s, dan raak ik ontmoedigd door de kundigheid van de schilders en door het gedoe met paletten en verfklodders. Het is niets voor mij om ‘tig’ materialen aan te schaffen voor een vak dat ik misschien wel nooit onder de knie zal krijgen.
Mijn boek ligt ook te wachten. Ik heb er laatst nog een paar dagen naarstig in gewerkt. Soms denk ik dat ik ermee door moet gaan. Dat is vooral als ik een slecht boek lees van een ander. Maar op andere momenten ben ik totaal moedeloos. Dat is als ik weer eens een boek van een ander lees dat fantastisch mooi geschreven is.
Filmen en fotograferen idem dito. Ik maakte laatst opnamen op het mooie strandje van Benalmadena. En later gooide ik alle opnamen weg en maakte vervolgens mijn hele camera ook maar leeg. Ik zie hier mooie dingen en ik geniet volop, maar het meeste wat ik zie is al gefotografeerd of gefilmd. En wie is er geïnteresseerd in mijn gefilmde dagboekjes?
Schrijven in dit weblog. Ook zoiets. Het is toch allemaal pietpraat. Er is zoveel belangrijker en leerzamer nieuws. En de meeste mensen zien liever een mooie meid op instragram of lezen de hele dag de updates van hun facebookvrienden.
Nu ben ik ook nog aan het vasten. In het warme Spanje betekent dat: niet veel naar buiten gaan en je zo rustig mogelijk houden. Dat nodigt niet uit tot creativiteit.
Dus wat doe ik? Veel lezen. Ik vind het heerlijk om te lezen wat anderen aan het papier hebben toevertrouwd (of liever de digitale ether via mijn ereader). Kijken naar uitzending gemist is ook leuk. En verder veel slapen en mijmeren over het leven. Dus dat levert weinig stof op om te delen.

4 gedachten over “Komkommeren

  1. Wat een formidabele neerslachtigheid! Nou ja… de boog kan niet altijd gespannen zijn, sterker nog; het is uitermate slecht voor een boog om altijd maar schietklaar te zijn.
    Neem je rust, geef je over aan retraite, dwaal rond in bezinning, zoek houvast in de vastentijd. We zien je over een maand of zo wel weer verschijnen; gelouterd en vol energie. ????

  2. Laat je je door mij ontmoedigen? Zou ik mij niet laten overkomen als ik jou was!
    Je moet niets uiteraard, maar stoppen met creatief zijn; je emotie omzetten in iets concreets, is geen optie hoor! Je moet gewoon even durven ondernemen en leren van je foutjes. Je bent helemaal niet zo een kakbroek!
    Met een beetje durf, beetje verf en een goed stel kwasten ben je al aardig op weg. Het hoeft niet zo duur te zijn aanvankelijk en het maakt niets uit of je een talent bent of niet. Je bent niet verplicht om je aan anderen te spiegelen. Gewoon… aan den slag!
    Advies is gratis! ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *