Ingrepen en schoonheidsidealen

Iedereen weet ervan. De druk die er ligt op vrouwen maar ook mannen om er zo goed mogelijk uit te zien, versterkt door al dan niet gefotoshopte beelden die op de media te vinden zijn. Wat mij nu opvalt zijn de opgespoten lippen en de gelnagels. Het lijkt een must om deze te hebben. Ze poppen overal op in het straatbeeld en in tv-series. Vooral de bovenlip lijkt niet meer recht te mogen zijn, maar moet volgens dit dwingende modebeeld naar boven krullen Het staat soms best schattig, maar het is niet echt en dat valt ook op. Toch lijken de dames er zelf blij mee te zijn.

In het begin ergerde ik me er een beetje aan en klikte ik een serie direct weg als ik die opgespoten monden zag, maar inmiddels heb ik in de gaten dat als ik dat blijf doen, dat er dan bijna niets te kijken overblijft. Ik ben er nu aan gewend.

‘Weten deze vrouwen niet dat ze er verschrikkelijk zullen uitzien als ze ouder worden?’, vraagt Ahmad. ‘Dat hoeft niet zo te zijn, want ze moeten doorgaan met regelmatig de lippen te laten opspuiten,’ leg ik uit.

Ik vertelde gisteren dat ik op dit moment kijk naar Turkse series. Daar zie je veel van die lippen. Ik moet ermee dealen. Ach ja, er zijn ergere dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *