Ik heb mijn keuze op een politieke partij al bepaald

Bij keuzes ben ik vrij impulsief. Ik ga meestal af op mijn intuïtie. Dit jaar kunnen we kiezen uit ongeveer 37 politieke partijen. Waar doe je goed aan? Ga je helemaal voor je idealen? Die vind je meestal niet terug binnen één enkele partij. En dan wordt ook nog elke partij vertegenwoordigd door een lijsttrekker. Dan speelt voor mij daarbij ook het feit of ik die lijsttrekker sympathiek vind of niet. Kan die persoon zijn of haar woordje goed doen? Dat is in de politiek nu eenmaal belangrijk.

Het zal sowieso een coalitie tussen partijen worden en dat betekent dat er compromissen gesloten moeten worden. Geen enkele partij krijgt alles gedaan wat deze beoogt.

Voor mij is belangrijk welke persoon op mij overkomt als oprecht. Ik heb de laatste dagen veel geluisterd, gekeken en gelezen. Er zal nog meer te lezen en te horen zijn tot 17 maart.

Ik ben ouder dan 70 jaar en mag dit jaar per brief stemmen. Ik heb vanmorgen mijn stembiljet al ingevuld en ga dat na 10 maart brengen bij een afgiftepunt. Ik vertrouw PostNL niet voldoende om mijn stem zomaar in een brievenbus te kieperen. Ook al is het maar 1 stemmetje, ik wil niet dat het verloren gaat. Maar ik ben van het ‘gewik en geweeg’ af nu. Op een gegeven moment wil ik een besluit genomen hebben. En dat heb ik nu gedaan.

Eigenlijk wil ik bekend maken wat ik gestemd heb. Iedereen is daar altijd heel geheimzinnig over, net als over wat je krijgt aan salaris. Ik ben altijd een open boek geweest. Zou dus nu ook graag vertellen op welke partij ik gestemd heb. Misschien kan ik daarmee een ander enthousiasmeren en reclame maken. Ik ben echter geen influencer, dus ik houd mijn mond maar, zoals nu eenmaal traditie is bij het stemmen.

SP (oeps)

2 gedachten over “Ik heb mijn keuze op een politieke partij al bepaald

  1. Ja ik ook! Mijn weloverwogen politieke en andere motieven voor deze keuze mogen duidelijk zijn: Mark, Wobke en Geert zien er niet zo lekker uit als Lilian. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *