Het gaat langzaam

De Spaanse cursus is niet een ‘appeltje eitje-verhaal’. Het Spaans is op zich geen moeilijke taal, maar wel heel lastig zijn de diverse werkwoord-vervoegingen. Je hebt de tegenwoordige tijd, de verleden tijd, de voltooid verleden tijd, de toekomstige tijd en een hele lastige voor mij: de “conjunctivo’ (een tijd die je gebruikt als iets niet helemaal zeker is). In de cursus leer je die niet uit een boekje, maar via herhaling en oefening tot het een natuur voor je wordt. Ik merk dat dit bij mij nog lang niet vanzelf gaat.

Ik voel me als deze schildpad. Het gaat allemaal best traag. Ik moet blijven herhalen en herhalen. Ik denk dat kinderen de taal ook zo leren, maar misschien sneller dan deze oma van bijna 73 jaar.

Ik realiseer me dat ik met Ahmad een mengeling van Nederlands en Spaans spreek. Wij hebben een ‘eigen taal’ ontwikkeld in de 15 jaar dat we samen zijn. Ik ga me nu inspannen om wat minder slordig en lui te worden in het correct uitspreken van de Spaanse taal. Waarom niet? Ik heb de tijd en het is goed voor mijn hersentjes om een uitdaging aan te gaan. Dus ik oefen elke dag minstens 20 minuten zoals is voorgeschreven in deze cursus.

Zijn er lezers die ook geïnteresseerd zijn in deze cursus? De intuïtieve en speelse leermethode is een aanrader voor wie niet van leren uit boekjes houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *