'Guilty Pleasures'

Zo noemt men het op radio 1 en in sommige kranten als je kijkt naar programma’s als Boer zoekt vrouw, goede tijden slechte tijden, enzovoort.
Alsof het zoveel meer geestverheffend zou zijn om naar een programma te kijken als de wereld draait door.
Ik persoonlijk leer weinig van het geklets van vrijwel altijd dezelfde persoonlijkheden in DWDD. De ‘ons kent ons’-cultuur met de gedeelde meningen, die je volgens de VARA nu eenmaal moet hebben.
Geef mij juist maar een programma als Utopia of Boer zoekt vrouw. Daar leer ik van, omdat mensen zich daarin niet anders kunnen voordoen dan ze zijn en de interactie tussen mensen voor mij als psycholoog heerlijk smulvoer is. Bovendien geniet ik van het schitterende camerawerk in boer zoekt vrouw. Verder vind ik een serie voor het volk als gtst ook best leuk vermaak, al is het maar vanwege het geruststellende deuntje waarmee deze serie aanvangt. De acteurs in die serie gaan steeds beter acteren en ook al zijn het wel heel sterke verhalen die vertoond worden, het is voor mij oer-Hollands vermaak. Ik houd met name van Nederlandse series en daarbij is op dit moment mijn favoriet Vechtershart.
Dus ik voel me absoluut niet guilty vanwege deze pleasures. Straks even Utopia kijken van gisteren 😉 Vechtershart bewaar ik nog even voor later. Jammer dat Celblok H is afgelopen. Maar er is nog wel Nieuwe Buren, waarin ik de acteurs heel goed vind, maar het verhaal onwaarschijnlijk. Dat heb je als je een oorspronkelijk al verfilmd verhaal verder gaat uitmelken. Kan niet wachten tot Penoze weer terugkomt. Mijn absoluut onschuldige pleziertjes!

5 gedachten over “'Guilty Pleasures'

    • Jeanne, bedankt voor het stukje in de volkskrant. Was leuk om te lezen. Werkelijk zitten er veel kanten aan dit programma en een geïnteresseerde kan er veel leerstof uithalen 😉

      • Ahmad heeft er nog een mail achteraan gestuurd. Gezegd dat we weg zijn op de datum dat ze het willen sturen en of ze het echt niet sneller kunnen sturen. Nu maar afwachten. En intussen moet ik afkicken en me diep schamen voor mijn stommiteit 😉 Intussen heb ik wel iemand anders, de vinder van mijn e-reader ter waarde van 179 euro, heel blij gemaakt. Gek genoeg is dat niet echt een troost voor me.

  1. Of de vinder blij is hangt denk ik ook af van wat er al op je e-reader staat.
    Ik schat: veel boeken in het Nederlands.
    Zal de doorsnee Spanjaard niet een gat in de lucht doen springen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *