Geprakkezeer

Heb een tijdje niet geschreven. Dat was onder meer omdat ik wat in de lappenmand zat. PHPD dus. Na een wortelkanaalbehandeling had ik meer pijn erna dan ervoor en dan riep bij mij direct sombere voorspellingen op. Pijn en slaaptekort kunnen een mens erg doen veranderen. Van de ene rotgedachte komt de andere en voor je het weet bevind je je in een ‘bijna-depressie’ met verlangens naar een voortijdige dood. Herinneringen aan je verleden komen ongevraagd binnen denderen en brengen je helemaal van je a propos.
Tot ik mezelf bij mijn lurven greep en zei: ‘Mens! Toen je jong was maakte je je druk om je uiterlijk, daarna om het welzijn van je kinders en nu het mechaniekje (dat je lichaam is) wat begint te haperen, begin je te piekeren over je PHPD. Wil je een zeurpiet worden?’ ‘Nee‘, antwoord ik met een klein stemmetje. ‘Houd er dan mee op. Verander wat je kan veranderen teneinde je leven en dat van anderen beter te maken en accepteer (blij)moedig wat je niet kan veranderen, Pluk de dag en haal eruit wat er in zit.’ ‘O.k.‘ ‘En laat me nu niks meer horen. Het verleden is voorbij en je hebt er hopelijk van geleerd.’ ‘Ja, hopelijk……

 

6 gedachten over “Geprakkezeer

 1. Wat een ontzettend lief filmpje!
  Ik vind het ook leuk dat je er soms echte stemmen bij hoort, op de achtergrond.
  Wel viel me op dat Ahmad steeds bezig lijkt met ‘eigen dingen’ op een tablet of een grote smartphone.

 2. Klopt. Zo is the good old chap. Komt waarschijnlijk ook omdat hij niet goed kan volgen wat wij allemaal zeggen. Dan trekt hij zich terug in zijn eigen mundo. Zijn kindle ereader…of zijn laptoppie.

 3. Hahaha! Een gespleten geest is een dubbel genoegen. Zo spreek ik ook tegen mijzelf. Troost je dus, je staat niet alleen! ????
  Het leven van anderen beter maken doe je onbewust al; kijk naar je eigen voortreffelijke filmpjes, iedereen in je familie weerspiegelt jouw zorg en jouw energie. Geweldig gedaan zou ik zeggen.
  Behalve een klein gezamenlijk verleden, dat mij blijkbaar zeer dierbaar is, heb je me nu ook geïnspireerd om met video verder te gaan. Zie hier een van mijn probeersels.
  https://m.youtube.com/watch?v=9CmK0mG1mxw&feature=youtu.be

  • Dankjewel voor je bemoedigend woorden, Theo. Heb je filmpje bekeken. Een echte Osmaanse bruiloft! 🙂 Hoop dat het niet van vandaag was in die gure koude. Trouwen kan echt afzien zijn in zo een open autootje. Brrr.

 4. @ Theo. Wortel doet geen pijn meer. Afgelopen maandag heeft tandarts nog wat zitten peuren net een lange schroef. Opnieuw een tijdelijke vulling. Nu geen napijn. Vrijdag weer voor definitieve vulling. Waarom die er nu nog niet in zit begrijp ik niet. Hoop dat de reden niet ‘uurtje factuurtje’ is. De rekening van het totaal zal ik digitaal in Spanje onder mijn neus krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *