Familie

Ik heb daar tot op heden weinig mee te maken gehad, buiten de familie die ikzelf mede heb laten ontstaan door kinderen te baren. Van mijn moeders kant is alleen nog 1 nicht in leven. Met de familie van mijn stiefvader heb ik helemaal geen contact.
In mijn gezin van herkomst werden geen familiefeestjes georganiseerd. De enige familie die mijn broer en ik vaker zagen bestond uit mijn oma van moeders kant. Gezamenlijke  feestjes als bruiloften en huwelijksjubilea werden niet gevierd. Mijn ouders gingen er prat op dat zij niet ‘familieziek’ waren.
Sinds kort heb ik contact met een nicht van mijn vaders kant, een dochter van zijn oudste zus. We hebben mailcontact gehad op haar initiatief en laatst heb ik ook enige tijd met haar gesproken via de telefoon. Ik ben daar heel blij mee.
Zij is al wat ouder dan ik en niet zo goed ter been, net als ik (hopelijk tijdelijk! Ik oefen fanatiek). Ondanks dit ongemak hebben we afgesproken een keer samen met de trein mijn vader te gaan opzoeken, waarschijnlijk in de week van de 29e januari. We zullen elkaar dan ontmoeten op het station van Den Bosch om van daaruit verder te reizen naar Heerlen.
Ik heb eigenlijk een heel grote familie. Mijn vader kwam uit een gezin van (meen ik) 7 kinderen, van wie 1 zus nog in leven is. Die kinderen hebben ook weer kinderen gekregen. Dus ik heb een hoop neven en nichten.
Het was leuk om van mijn nicht te horen dat bepaalde karaktereigenschappen en vaardigheden in de familie zitten. Er zit een tekenlerares in mijn familie en mijn vader blijkt behalve goed te hebben kunnen werken met hout ook een uitstekende kleermaker te zijn geweest. Hij naaide zelf jurken voor zijn tweede vrouw. Het naaien van kleding zit ook in mijn familie. Ik ben gek op die creatieve handvaardigheid.
Mijn nicht vond het leuk te horen dat ik mezelf weer Monique wil noemen. Ik op mijn beurt hoop via haar en wellicht nog meer familieleden meer te weten te komen over mijn familie.
Deze ‘lonesome hobo’ blijkt toch ergens vandaan te komen. Het geeft me een vertrouwd en ongekend geborgen gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *