Die mooie, lieve langbenige hond en die witte duiven?

Vage opname, geknipt uit filmpje

Wie is die mooie lieve grote lobbes, die ook rondliep op het terrein, waar Zoraida woont. Het is een hond die bij hun is aan komen lopen. Het dier was achtergelaten door de vorige eigenaars en verkeerde in slechte staat, broodmager, vol met beestjes. Hij had een kapotte heup en liep mank. Ze brachten het dier naar een hondenopvang, waar hij werd geopereerd aan de heup en de beestjes verwijderd werden. Vervolgens was er geen nieuwe eigenaar voor de hond. Zoraida en Ali hebben het op zich genomen om de hond bij zich te houden tot zich een nieuwe eigenaar aandient. Er is een Duits echtpaar dat belangstelling heeft getoond. Zij zullen het dier wellicht naar Duitsland transporteren.

Ik hoop eigenlijk dat dit niet zal doorgaan. Het is een lieve lobbes, die de kippen met rust laat. Alleen achter de katten gaat hij wel graag aan, maar die weten uit de buurt te blijven en leven toch hoofdzakelijk ´s nachts en slapen overdag in een veilig hoekje. Het enige nadeel van dit lieve dier is dat hij erg aanhankelijk is en de neiging heeft om je te likken en te besnuffelen. Alsof hij zijn dankbaarheid toont dat hij weer een tehuis heeft.

En de witte duiven zijn gekweekt door Ali. Hij is begonnen met een koppeltje van twee duiven, maar nu zijn het er inmiddels 50. Toen ik vroeg of hij de duiven ook mee gaat nemen bij een toekomstige verhuizing zei hij dat hij ze misschien wel gaat opeten. De grappenmaker. Hij is heel lief voor dieren en planten. Je ziet de hond ook veel bij hem en de duiven komen op zijn hand, maar niet bij vreemden.

2 gedachten over “Die mooie, lieve langbenige hond en die witte duiven?

 1. Hoi Shabnam,

  dit is Peer, van (te) lang geleden. Ik ben door een paar diepe dalen gegaan, en heb er toen voor gekozen te coccoonen, veilig in mijn mancave in Friesland.
  Nu ben ik er weer “uit”. Ik ben weer vrolijk, en zelfs gelukkig, zelfs terwijl ik nu een beperkte levensverwachting heb.
  Heel graag wil ik je weer ontmoeten en nog eens bijpraten, iets dat ik de vorige keer heel verhelderend en aangenaam vond.
  Ik heb nu inmiddels ook weer frequent contact met een andere 70+er, die jij goed kent, nl. Piet van Doormalen, de meest onveranderde klasgenoot die ik ken.
  Je krijgt in ieder geval de warme groeten van hem.
  Vind je het wat om weer eens af te spreken?
  Inmoddels heb ik een comfortabel zijspan aan mijn motor, dus een ritje rond Den Haag is geen probleem.
  Groet,

  Peer 0655082648
  peer@neeleman.net

 2. Hoi Peer, wat leuk om van jou te horen. Heb zeker wel af en toe aan jou gedacht, hoor. En vroeg me dan af hoe het met je was. Ik stuur je een mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *