Día de la Hispanidad

Dinsdag 12 oktober is het weer zover. Dan is het weer de dag dat men gedenkt hoe Columbus Amerika ´veroverde´. Je kan ook zeggen: de dag dat de Spanjaarden Amerika binnendrongen. Ahmad plaatste daarover een artikel in zijn weblog. En nog één. En nog één.

Voor wie niet het geduld heeft deze artikelen te lezen, volsta ik met deze cartoontekening.

´We komen cultuur, opvoeding en vooruitgang brengen.´ ´En waarvoor dient het zwaard, meester?´

Eerder in dit weblog liet ik zien dat mensen op deze nationale feestdag hier in de rij stonden in hun beste kleren om de Spaanse vlag te mogen kussen. Ik weet niet of dat feestje ook doorgaat in deze Coronatijd, die nog niet voorbij is. Maar zeker is wel dat nu al op veel plaatsen de kleuren van de Spaanse vlag in het oog vallen. Veel Andalusiërs zijn ´Spaansgezind´, omdat dit nu eenmaal zo hoort.

Waar eerder de zelfgemaakte lappen hingen als zonwering in de hete zomer, hangen nu paraplu´s in de kleuren van de Spaanse vlag.

Ik zag ook ergens langs de weg in het voorbijgaan een bloemperk in de Spaanse tweekleur, maar kon dat zo snel niet vastleggen.

Zeker is dat de mensen gaan genieten van een ´puente´ (een lang weekend). Aangezien de dinsdag een officiële vrije dag is, wordt de maandag ook niet gewerkt.

Voor dit katje maakt het allemaal niet uit en voor ons ook niet. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *