De zielenwereld

Ik vind dat ik wel een uitleg schuldig ben bij dit filmpje. Waarom vind ik het zo goed? Waarom ben ik zo blij met deze vrouw, die deze doodervaring heeft meegemaakt en kon terugkeren en daarna in heel heldere woorden daarover kon vertellen? Omdat haar woorden bevestigen wat alle religies verkondigen. Er is naast de wereld die we nu menen waar te nemen en waarin ruimte en tijd een beperkende rol spelen een andere wereld, de zielenwereld, waarin tijd en ruimte niet bestaan. En dit is omdat  alles eeuwig plaatsvind ergens in de onmetelijke ruimte.
Een bewijs voor mij is ‘het zien van een ster’. Het licht van een ster dat wij op dit moment hier zien is het licht dat de ster vele lichtjaren geleden uitzond naar de aarde. Het licht bestaat dus nu hier en heeft duizenden jaren bestaan, ‘op weg naar de aarde’. Zo kun je dus in principe alles zien op elk moment en alles vind altijd en eeuwig plaats. In de zielenwereld zijn geen afstanden en er is geen tijd. Je kunt alles waarnemen, waarop je je aandacht richt, ook al is het naar onze wereldse begrippen van ons gescheiden door muren, afstand of tijd (wat wij toekomst en verleden noemen). Vandaar dat het geen onbestaanbaar fenomeen is dat er  mensen zijn die wat wij noemen ‘het tweede gezicht hebben’, die dus dingen kunnen waarnemen die in toekomst of verleden of op afstand plaatsvinden. Het is mogelijk! Want de toekomst bestaat al en het verleden heeft altijd bestaan en in de zielenwereld is geen afstand geen belemmering. We hebben daar geen auto of vliegtuig nodig. Sommigen hebben deze gave bij geboorte en anderen ontwikkelen die tijdens hun leven.
In het zielenrijk (dus als we medisch dood zijn) hebben we allemaal de gave om overal naartoe te gaan met ons bewustzijn  en dingen waar te nemen waarop wij onze aandacht richten. Hoe kan dit? En daar komen we bij de kern. De sleutel is liefde. Onvoorwaardelijke liefde en compassie die we allen in ons hebben. Deze vrouw heeft dat mogen ervaren en ook heeft zij ervaren hoe de geest samenhangt met het lichaam en ons lichaam kan ziek maken of gezond laten zijn. Om bij die bewustzijnverruimende kern te komen die liefde heet, moet je jezelf leren kennen, je angsten en beperkingen onder ogen zien en dan begrijp je, zoals zij zag, dat je in het leven niets hoeft na te jagen. Maar dat het daarentegen iets is van dingen en gebeurtenissen willen toelaten.
Allah is genereus en er is genoeg voor iedereen. Allah wil ons gelukkig zien. En de sleutel daartoe is liefde en compassie. Deze Heilige Eigenschappen van Allah zitten ook in ons en wij moeten ze in onszelf toelaten. Dan is Allah met ons.
NB. Ik zeg Allah, maar een ander zegt misschien wat anders. De Bron is Liefde. Deze is universeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *