De dagelijkse standaard

Sinds een tijd ben ik geabonneerd op de nieuwsbrief van een heel rechts weblog, genaamd de Dagelijkse Standaard. De schrijvers hebben met name een hekel aan alles wat zich links noemt, zoals PvdA, SP en de Volkskrant. Maar daarnaast haten ze alles wat met Islam te maken heeft. Eigenlijk zou ik misschien mijn lidmaatschap van deze nieuwsbrief moeten opzeggen. Het lezen van de artikelen heeft voor mij iets van mezelf kwellen. Ze zijn verschrikkelijk racistisch.
Misschien blijf ik het elke dag juist dagelijks lezen om ten volle te blijven beseffen dat er nog altijd veel haat is in de wereld en ook onder mijn landgenoten. Ik wil weten waaruit die haat bestaat en hoe ook deze vijanden van de islam tegen de wereld aan kijken. Dan weet ik tenminste met welke meningen ik te maken heb en hoe zij die rechtvaardigen voor zichzelf.
Sinds gisteren heb ik mij ook bij hun aangemeld om te kunnen inloggen, zodat ik kan reageren op hun stukjes. Ik weet dat het niet veel nut heeft om te argumenteren met iemand die volledig in beslag genomen wordt door haat, maar ik doe het toch. Enerzijds om mijn eigen verontwaardiging te uiten over de meningen die ik lees en de griezelige reacties daarop en anderzijds in de hoop dat ik toch iets kan doen aan “voorlichting” om eventuele vooroordelen weg te nemen. Waarschijnlijk helemaal tevergeefs, als een Don Quichote.
Hoop echter wel dat ze me niet gaan opsporen thuis om wraak te nemen. Ik ben nog altijd bang voor agressie van mensen, als ik ergens tegengas durf te geven. De confrontatie is niet echt mijn sterke punt……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *