Dag van de Hispanidad

Het is weer 12 oktober en dus vieren Spanje en enkele regeringen van Latijns Amerikaanse landen het feit dat volgens hun Columbus Amerika ontdekte, of met de hun eigen woorden veroverde.

Dit geschiedenisfeit werd weerlegd door Luisa Isabel Alvarez de Toledo y Maura, een aristocrate, schrijfster en historica. Zij beschikte over bewijzen uit documenten van haar voorouders dat handelaren uit Al Andaluz en Afrika al lang voet aan land hadden gezet op Amerikaanse grond en daar handel dreven. Daar hoor je weinig over en de geschiedenisboeken maken daar geen melding van.

Vandaag merken we niets van de Día de Hispanidad, behalve dat het een vrije dag is en dat alle winkels gesloten zijn, buiten kleine kruidenierszaken. Het kussen van de Spaanse vlag door de notabelen en andere belangstellenden wordt vandaag waarschijnlijk achterwege gelaten vanwege het rond warende virus. Dat is wel zo rustig.

2 gedachten over “Dag van de Hispanidad

  1. Interessante dame die “rode hertogin”.
    Het is zelfs aannemelijk en bewijsbaar dat 500 jaar eerder de Vikingen, onder leiding van Leif Ericsson, al voet aan land zetten in delen van Amerika.

  2. Zou goed kunnen. De vikingen waren geweldig op zee. Maar je staat er versteld van hoe Spanje zichzelf jaarlijks telkens opnieuw de medaille opspeldt. Zelfs hier in Andalsië zie je veel Spaanse vlaggen wapperen. Vandaag zagen we diverse mensen lopen met een Spaans vlaggetje op hun mondkapje. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *