Bijna huisje gevonden, maar net niet

Terwijl ik op de hometrainer naar Netflix zit te kijken komt Ahmad enthousiast aangelopen. ´Ik wil je iets laten zien.´ Hij laat me op zijn telefoon de link zien naar een huisje dat te koop staat in een dorp op 18 km van Quadalcanal voor maar 18000 euro. Wat een mooi huisje is dat en dat voor zo weinig geld. Het is precies wat wij zoeken. Ahmad belt direct de makelaar. Toevallig gaan wij dit weekend naar Quadalcanal en misschien kunnen wij de maandag 19 december deze finca bezichtigen? De makelaar gaat in overleg met de verkoper en zal ons terugbellen.

Helemaal blij en opgewonden wachten we af. Ahmad heeft voldoende spaargeld om dit huisje te kopen en zijn atico hier ook aan te houden. Al snel worden we teruggebeld. Het huis blijkt al verkocht! Twee maanden geleden, toen wij aan het zoeken waren in de buurt van Guadalcanal. Toen dachten we nog niet aan dorpen verderop.

Het is een teleurstelling, maar eerlijk is eerlijk: we hebben niets te klagen en komen niets tekort. Dit huis was niet voor ons bestemd. Ik zou willen dat jonge mensen in Nederland zo gemakkelijk en goedkoop aan een huis konden komen.

Ahmad geeft niet op. Hij blijft op internet speuren naar ´fincas rusticas´ in de omgeving van Guadalcanal. Aldus speurend heeft hij in 2012 ook zijn atico hier in Alhaurin de la Torre gevonden.

Ahmad blijft speuren
Er is niet veel meer te doen. Het is grijs weer. We zitten in een wolk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *