APK op het nippertje

Overmorgen hopen we af te reizen naar Alhaurin. Gisteren had ik het druk met van alles, zoals het reinigen van mijn kwasten, palet en verftubes en andere zaken.

Helaas moet stoppen met verven aan dit portret van mijn lieve, dappere buurvrouw. Ik neem het canvas niet mee en zal pas verdergaan ermee in april. Ik ben nog lang niet tevreden.

Eenmaal in bed keek ik nog even mijn mails na in mijn telefoon. Ik zag dat ik een bericht had van het RDW. Ik moest voor 28 februari 2022 mijn auto laten keuren. Als ik dat niet voor die datum deed, riskeerde ik een fikse boete. Ik werd acuut wat nerveus. Eerst dacht ik mijn zoon te moeten inschakelen om deze toch al druk bezette man bij mijn afwezigheid op te zadelen met dit karwei, maar direct besefte ik dat ik dat helemaal niet wil.

Dus ik ging onmiddellijk zoeken naar een adres voor een APK-keuring in mijn buurt. Dat bleek de Kwik Fit te zijn op 2,7 km afstand. Ik reserveerde via internet en betaalde voor de meest eenvoudige keuring (met klein beurtje) van mijn slechts drie jaar oude auto. Het lukte direct en ik kon de auto vandaag tussen 8 en 9 uur brengen! Opgelucht ging ik slapen.

Vanmorgen bereikte ik de Kwik Fit op tijd. Ik zei de aardig ogende man bij de receptie dat ik een afspraak had gemaakt gisteren via internet en dat ik daarom nu mijn auto kwam brengen. ‘Dat kan niet,’ zei hij. ‘Want we zitten helemaal vol.’ Hij keek het even na, nadat ik hem mijn kenteken had gegeven. O ja, het klopte toch. Er was gisteren iemand uitgevallen en daarom was het mij gelukt om in de avond via internet de afspraak te maken. ‘U bent welkom,’ zei hij. Ik vertelde hem dat ik ook blij was met deze kans, omdat ik over twee dagen drie maanden het land uit ben.

Wat een gelukkig toeval ?

2 gedachten over “APK op het nippertje

 1. Ik vind het schilderij erg mooi.
  Ik ken de buurvrouw niet en kan daarom natuurlijk niet beoordelen wat je nog zou kunnen veranderen.

  Over auto’s gesproken: ik heb de mijne net naar de keuring gebracht. Dat was weer peentjes zweren in de leenauto terug.
  Ik reed 10+ jaar met veel plezier een VW Polo en nu met iets minder maar nog steeds: plezier een Mitsubishi Space Star. Allebei automaat.

  De leenauto is een Citroën automaat. Ik vind dat hij ‘raar’ rijdt. Zoals een VW Up. Officieel automaat maar met ‘hopjes’.
  Ik zal blij zijn wanneer ik mijn auto weer terug heb. Ben benieuwd wat ze aan kwalen/gebreken ontdekken.

 2. Buurvouw: gezicht is in werkelijkheid zachter. Ogen zijn licht van kleur en niet zo donker als op schilderij. Verhoudingen kloppen wel. De houding van haar handen is karakteristiek voor haar. In de psychologie wordt dit gezien als ´steun zoeken bij jezelf´, wat in haar geval goed klopt. Ze heeft prachtig, krullend haar.

  Auto: Ik vind het ook altijd onwennig om in een ´vreemde´ auto te rijden. Kreeg vroeger (bij de dealer) ook altijd een miserabel kleine leenauto met een vrijwel lege tank ?. Dit keer (bij Kwik Fit) moest ik de tram pakken, maar ze zeiden gelukkig dat de auto perfect in orde was. En hoe was dat met jouw auto?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *