Wandelen na de storm

De afgelopen dagen hebben als twee nerden binnen gezeten. Veel achter de laptop. Het waaide heel hard en de lucht was grijs. Die harde wind werd gevolgd door een knetterend onweer.
Wat wij niet wisten was dat het achter de berg, aan de kust, nog harder heeft gespookt dan hier. De kustlijn waar wij nog zo rustig langs liepen een paar dagen gelden en waar ik mijn e-reader achterliet is onherkenbaar veranderd. Ik heb dat zelf niet gezien, maar gelezen in het volgende artikeltje. De schade aan strand en strandhuisjes moet gigantisch zijn. Ik vind dat heel sneu voor de vakantiegangers die er nu zijn of binnenkort komen.
Wij zijn vandaag de zondag begonnen met een wandeling op de berg. We zijn wat laat en hebben ook geen drinken bij ons. Dus houden we de wandeling kort. Op mijn aandringen cq gedram 😉 verkennen we nog wel even het weggetje naar Mijas. We belopen niet het hele pad naar Mijas, dat loopt vanaf de top van de berg. Het is echter zo een mooi weggetje, dat we het zeker een andere keer wel helemaal willen lopen, maar dan beter voorbereid. Met eten en drinken bij de hand.
Op de terugweg leer ik weer wat bij van mijn ‘natuurman’. ‘Kijk, hier liggen keutels van steenbokken,’ zegt hij. En inderdaad liggen er wat zwarte balletjes, niet op een hoopje, maar op een slordige rij. ‘Hoe weet jij dat het steenbok-keutels zijn en bijvoorbeeld geen konijnenkeutels?’ ‘Omdat ze rond zijn. Die van konijnen zijn kleiner en wat langwerpiger. De steenbok doet zijn keutels ook niet op een hoopje, maar rennend.’ Haha. Ik moet lachen. Ik zie het voor me. Zo een rennende en intussen keutelende steenbok. Zelfs poepen doet hij/zij rennend, dit magistrale en ijverige dier.

3 gedachten over “Wandelen na de storm

  1. Ik wil je natuurman natuurlijk niet tegenspreken (ik zou niet durven!) maar mijn konijnen leggen ronde keutels.
    Vast kleiner dan de steenbok! maar wel: rond.

    • Is mijn fout. De ‘hombre de campo’ had het goed uitgelegd, uiteraard in zijn eigen taal. De konijnen keutelen ook vrij rond, in ieder geval veel ronder dan de ratten bijvoorbeeld. Belangrijkste verschil konijn en steenbok is niet zozeer de vorm, wel het formaat en het feit dat konijnen hun keutels op hoopjes plegen te leggen (ook in het wild) en dat zij dat vaak dagen achtereen op hetzelfde hoopje doen. De steenboek keutelt lopend (en laat zo een klein spoor achter) en zoekt daar geen speciaal plekje voor op, zoals het konijn. Hazen schijnen dat ook niet te doen.

  2. Dit lijkt er meer naar 🙂
    Je kunt een tam konijn doordat het zo keutelt zelfs zindelijk maken. Zodat het echt altijd op dezelfde plek in een hoekje keutelt (wel af en toe schoon maken natuurlijk).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *