Zo zit je nog op de grond te spelen met je jongste kleinkind in Pijnacker en zo zit je te eten in je keukentje 2.255,7 km verderop

Wat gaat dat toch snel, als je in Rotterdam het vliegtuig neemt. Met de auto is het 23 uur en 4 minuten rijden. Het vliegtuig doet 2,5 uur over de reis.

Boven de wolken schijnt de zon ­čî×

We kwamen om 18.15 aan en zagen dat de zon bijna onder zou gaan.

Bijna thuis (zie blauwe kruisje)

Onze vaste taxista Manolo bracht ons thuis via het bekende smalle weggetje van het vliegveld naar ons huisadres. Hij vertelde ons dat het nauwelijks geregend had in de provincie Malaga. De natuur is kurkdroog. Als dit zo blijft tot de volgende hete zomer, dan zal een watertekort ontstaan. Ons drinkwater komt uit een bron in de berg tussen ons dorp en de kust. Het is prima drinkwater, maar om voldoende uit de bron te halen, zal er toch wel wat regen moeten vallen. Verder waarschuwde hij ons dat het morgen een feestdag is in Alhaurin de la Torre ter ere van de beschermheilige van het dorp. De winkels zullen dan gesloten zijn. Maar tot 21.30 waren die gisteren nog wel open.

Bij thuiskomst maak ik snel een boodschappenlijstje. Ahmad gaat boodschappen halen, terwijl ik de koffers uitpak. Het is 15 graden in huis, maar ik merk niets van deze relatieve ┬┤kou┬┤, omdat ik aan het werk ben. Ook Ahmad komt verhit terug, ondanks de ┬┤kou┬┤ buiten (ongeveer 10 graden).

Er is overgebleven soep in een bakje in de diepvries, die ik ontdooi door deze in een pan met gekookt water te zetten. Als Ahmad thuiskomt met de boodschappen zitten we al snel te eten in het vertrouwde keukentje. Het is nog geen 20.00 uur, als we klaar zijn met ons maal.

We leggen een extra deken op ons bed, ik maak een kruik en we gaan lekker slapen.

Vandaag een nieuwe dag met een nieuw ritme. Ik begin op de fiets met Netflix. Hoewel het buiten maar 8 graden is, fiets ik lekker en uiteindelijk in mijn hempie. Intussen heeft Ahmad het koud achter de PC. We laten de elektrische kacheltjes telkens branden in het vertrek waar we zitten.

Wie denkt dat het in Zuid Spanje het hele jaar door warm is, heeft het mis. Maar er schijnt wel een zonnetje tussen de wolken door ­čî×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here