De kroketjes van Ahmad

Die zijn beroemd in mijn familie. Mijn schoondochter is een echte keukenprinses, die heel graag nieuwe recepten leert en probeert. Gisteren zei ze dat als ze meer tijd zou hebben dan ze nu heeft (met twee kleine kinderen en thuis werkend in een drukke baan), dat ze dan nog meer tijd zou besteden aan koken, bakken en nieuwe recepten proberen dan ze nu al doet. Dat is een bofje voor mijn zoon, die net als zij van lekker eten en koken houdt.

Ze hebben o.a. de harira van Ahmad geproefd, zijn ‘carne con patatas’ en zijn overheerlijke kroketjes. En anders dan ik (die ook wel graag kookt, maar niet zo open staat voor het leren van nieuwe recepten die de man in huis al kan klaarmaken. Ieder zijn specialiteit) wil mijn schoondochter wel graag leren hoe Ahmad dat doet.

Gisteren gingen we met een snelkoker en alle ingrediënten voor de ‘puchera’ (een bouillon van rundvlees) en de kroketjes naar Pijnacker. Het was een genoeglijke dag met de kinderen en hun twee kleintjes. Ahmad maakte de soep samen met mijn schoondochter. Zij was daarbij zo alert om alle stappen van het proces inclusief de ingrediënten daarbij te noteren in haar telefoon. Ze gaat het recept met mij delen, voor het geval ik deze gerechten toch ooit zelf zal willen klaarmaken.

Als de soep klaar is, gebruikt Ahmad het vlees waaruit de soep getrokken is voor het maken van de kroketjes en een gedeelte van de soep voor het bereiden van de massa van de kroketjes. Met zijn tweeën waren mijn schoondochter en Ahmad vervolgens bezig met het paneren van de kroketjes. Ze hadden daar veel plezier in.

Toevallig kwam mijn oudste kleinzoon ook langs om ons te helpen met het opeten van de kroketjes. Dat was heel gezellig en ik ben blij dat mijn schoondochter mooie foto’s maakte van mijn oudste en jongste kleinkind.

24 jaar en 1 jaar

Vandaag is het sinterklaas, maar die gaat stilletjes ons huisje voorbij. Daar zit ik niet mee, want ik heb het altijd een nepfiguur gevonden en zijn pieten (van welke kleur dan ook) zien er in mijn ogen niet uit. Morgen gaat deze man met plakbaard gelukkig weer naar Spanje. Mijn kinderen vieren het wel voor de kleintjes

2 gedachten over “De kroketjes van Ahmad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here