Houdini, acobaat en vechtersbaasje

Houdini

Die namen kunnen we geven aan ons buurkatje, de insluiper. Vandaag sprak Ahmad de vriendin van Miguel, de kattenman. Ze vertelde dat de eerste dag dat het katje hier is komen wonen alle vier haar katten ervan langs kregen. Ze gaf ze gewoon allemaal een lel ter kennismaking. Ook schijnt het zo te zijn dat ze niet bang is om vanaf grote hoogte naar beneden te springen. Ze springt gerust tot wel 5 meter diep en komt dan op haar pootjes terecht. Dat hebben ze haar zien doen. Miguel heeft de buurvrouw gevraagd haar kat ´s nacht binnen te houden en haar geholpen door horren te zetten voor haar ramen. Maar alsnog weet Houdini (zo ga ik haar noemen) te ontsnappen.

Vannacht was ze weer bij ons binnen en liet overal vieze pootafdrukken achter. Ze klom zelfs tot een hoge plank aan de muur. Dat ontdekten we doordat ze van die plank iets had laten vallen. Eigenlijk zijn we niet zo blij met haar bezoekjes. Dus ik kreeg een idee om haar misschien buiten te kunnen houden. Ahmad is hier de bouwer en ´constructor´, maar voor de ideeën moet je bij mij zijn.

Ik kwam op het idee om het handvat van de schuifdeur (met de hor) vast te binden aan een oogje in de muur. Dat oogje nailde Ahmad erin. Daarna zag ik hem klooien met een touw. Waarop ik suggereerde dat een pakket tiewraps (kabelbinders) misschien handiger was. Dat bleken we ook nog in huis te hebben. Ben benieuwd hoe het gaat werken.

Ja, de hor verkeert in slechte staat. Ahmad heeft alvast nieuw hor-materiaal gekocht dat hij wil plaatsen in de deur. Maar ik zei tegen hem: ´Laten we even afwachten wat de Houdini nu gaat doen met de hor, nu de deur niet open geschoven kan worden. Het zal zonde zijn als zij een nieuwe hor kapot weet te krabbelen.

6 gedachten over “Houdini, acobaat en vechtersbaasje

  1. Ze sluipt ook bij Miguel binnen, maar wordt daar niet gastvrij ontvangen door zijn katten. En naast ons woonde vroeger Antonio, maar die woont er al een paar jaar niet meer. Het huis staat leeg en hij probeert het nu te verkopen. Gelukkig voor de katten woont hij er niet meer, want hij is een dierenhater. Als hij een kat tegenkomt slaat hij die met een stok. Je begrijpt dat Miguel en hij dus niet goed met elkaar kunnen opschieten.
    Gewoonlijk komt Antonio op donderdag in zijn huis om even te inspecteren hoe alles erbij staat. Misschien daarom dat er die nacht geen kat te zien was op onze dakhuisjes. De katten zijn niet gek en blijven bij Antonio uit de buurt

  2. Ik vermoed dat het in Spanje anders is dan hier, maar ‘wij’ hebben dus een Kittenopvang (in div steden) waar ze helemaal op haar plaats zou zijn.
    In de ‘mijne’ (als in: die waar ik supporter van ben nl Purmerend) zetten ze idd katten uit in boerderijen als het lijkt dat ze daar het beste gedijen.

  3. Er is wel een opvang, maar die is meer voor honden https://www.soza.info/
    Er zijn hier veel straatkatten, die ineens komen en dan weer verdwijnen. De bewoners zorgen voor die katten door water en eten voor ze klaar te zetten. Maar dit katje ziet er goed verzorgd uit en vraagt ook nooit om eten. Ik weet ook niet zeker of de nieuwe bewoonster haar echt wil wegdoen. Heb haarzelf niet gesproken en ik hoor er ook niets meer over. Van mij mag ze blijven 🙂.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here