Handige plugins

Vandaag heb ik de plugin Jetpack verwijderd. Het is een heel uitgebreide plugin met heel veel mogelijkheden en widgets, die waarschijnlijk voor veel andere bloggers heel handig is. Maar ik had maar één widget nodig van deze plugin en dat was de widget die de mogelijkheid biedt aan lezers om zich te abonneren. Ik kreeg er een hele vracht ongevraagde mogelijkheden bij en dan neemt de plugin onnodig veel database-ruimte in beslag en maakt deze de database trager. Ahmad, de ‘webmaster’ of the house, heeft een andere, simpelere plugin gevonden, geheten Email Subscribers. Die heb ik nu geïnstalleerd en samen met hem ingesteld (wel even wat werk).
En zo kwamen we erop nog een andere plugin te installeren en die is, denk ik, voor heel veel mensen met een weblog interessant. Deze plugin heet WP-Optimize.
Het is een heel handige ‘stofzuiger’, die alle overbodige gegevens uit je database verwijderd. Toen deze ‘cleaner’ zijn werk had gedaan, had ik ineens in plaats van 42,7 MB slechts 18,4 MB schijfruimte verbruikt met mijn database. Je kunt de plugin zo instellen dat hij zijn schoonmaakwerk regelmatig uitvoert, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks.
Ik deel dit met de lezer, omdat ik denk dat sommige anderen met een weblog er mogelijk wat aan kunnen hebben.

4 gedachten over “Handige plugins

  1. Gelukkig. Kan zijn dat je net ook een bericht hebt gehad van een bericht dat ik verwijderd heb. Was een testje. Niks aan de hand. Zal ophouden met al dit geëxperimenteer. Tijd om weer normaal te doen. Een goede nacht.

  2. Als je toch tips gaat uitdelen, dan houd ik me aanbevolen voor simpele tips mbt filmpjes bewerken. Ik bedoel niet die aan elkaar geplakte foto’s maar een met de fotocamera gemaakte MP4 die op een logisch punt moet beginnen en stoppen.
    Kom ik graag binnenkort bij je op terug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here