Cadeautjes voor mijn koters

Mijn stiefvader en mijn moeder hebben video-opnames gemaakt van mijn kinderen in de tijd dat ze wel eens bij hun logeerden toen ze nog klein waren. Mijn oudste was al wat ouder en is niet zo vaak bij opa en oma geweest. Zij is dan ook wat minder in beeld, maar ook zij staat op de oude video-banden, evenals ikzelf hier en daar, 25 jaar jonger dan ik nu ben. Tot mijn verrassing stond zelfs mijn broer op één van de banden.
In totaal is er zo een zes uur aan filmmateriaal van mijn spelende kinderen vervaardigd door mijn stiefvader, die het filmen al als hobby had toen hij zich nog moest bedienen van smalfilms. In het  verleden liet mijn stiefvader smalfilm-materiaal uit de jeugd van mijn broer en mij op dvd zetten. Dit materiaal heb ik een tijd terug al in MP4 omgezet en naar mijn externe schijf getransporteeerd. Ook heb ik die beelden een tijd terug via een You Tube-link in dit blog gedeeld. Hier en hier.
Maar het filmmateriaal waarop je mijn kinderen kan zien spelen en horen praten op de boerderij van opa en oma stond op videobanden, net als de tv beelden van de begrafenis van mijn broer. Mijn videospeler is al een tijd kapot. Daarom vond ik het hoog tijd worden om de videobanden te digitaliseren voor het te laat is. De kwaliteit van de videobanden neemt in de loop der tijd af en wie heeft er vandaag de dag (en in de toekomst) nog een videospeler? Dus ik ging op internet zoeken en kwam uit bij deze aanbieder.
Hij heeft voor mij 4 banden overgezet op MP4 formaat. Ik bracht de banden weg naar  zijn studio en hij stuurde me de gecomprimeerde bestanden via een link in een mail, van waaruit ik kon downloaden. Ik ben heel blij met de videofilms uit mijn jeugd en die van mijn kinderen. Als cadeautje heb ik het materiaal van mijn kinderen voor hen alle vier op een goede SanDisc gezet, zodat ze deze alleen maar in de tv hoeven te pluggen om 6 uur lang van zichzelf als kind te genieten. Ook leuk voor de kleinkinderen om hun pappa of mamma te zien en horen in de leeftijd van 3 tot 11 jaar.

2 gedachten over “Cadeautjes voor mijn koters

  1. Hi Shabnam,
    Wat een superleuk idee!
    Is de kwaliteit na 25 jaar nog goed?
    Maken ze er een filmpje van of alleen losse beelden?
    Hoor het graag, groetjes Annie

  2. Je keijgt een filmpje met geluid. Net als de video. Bij de films vsn mijn jeugd zat geen geluid, omfst dat nog ouderwetse smalfilms waren. Het is zo grappig om op zo een filmpje je kind(eren) te horen praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here